Redressiehelm

De laatste jaren neemt het aantal baby's met een afwijkende schedelvorm behoorlijk toe. Jaarlijks ontwikkelt ongeveer 10% van de in Nederland geboren baby's een afwijkende schedelvorm. Bij zo'n 75% van de baby's herstelt dit op een natuurlijke manier. De overige baby's hebben hulp nodig bij het herstel van de schedelvorm. Een deel hiervan kan worden geholpen met een redressiehelm. Er zijn verschillende soorten van scheefgroei, waaronder: plagiocefalie (scheef achterhoofd/schedel), branchycefalie (breed schedel) en scapocefalie (bootschedel).

Heeft uw baby een onregelmatig gevormd hoofdje? Misschien heeft u al gesproken met uw huisarts, de kinderarts of de fysiotherapeut en heeft u adviezen gekregen om de voorkeurshouding van uw kindje te beïnvloeden. Dit kan ervoor zorgen dat de afwijking minder wordt of zelfs verdwijnt. Als de afwijking niet op deze natuurlijke wijze herstelt, dan kan met redressiehelmtherapie de vergroeiing van de schedel worden bijgestuurd.

Westland Orthopedie is specialist in het aanmeten van speciale helmpjes voor baby's met een afwijkende schedelvorm.
Door middel van een unieke 3D technologie wordt de vergroeiing  uiterst nauwkeurig gemeten, op een veilige én kindvriendelijke manier. Helmtherapie wordt over het algemeen gestart bij baby's van vier tot zes maanden. Meestal stopt de therapie rond de eerste verjaardag.

Heeft u vragen over de helmtherapie? Dan kunt u bellen met Westland Orthopedie Shop in Rotterdam, T. 010 213 10 00.
U kunt ook een e-mail sturen naar info@woshop.nl of het afspraakformulier invullen. Tot uw dienst!

HEADS onderzoek

Westland Orthopedie volgt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van helmtherapie op de voet.

Elke redressiehelm wordt op maat gemaakt voor de baby en is voorzien van een soepele een naadloze voering voor het comfort van uw kindje.

Klantenervaringen

'Van de afplatting is niets meer te zien' - moeder van Laura
'We zijn blij dat we het hebben gedaan' - moeder van Lucas
'Westland heeft ons enorm gesteund' - moeder van Thijs