Prothesen

Om na na een amputatie weer optimaal te kunnen functioneren kunt u gebruik maken van een prothese. 
Een prothese is een lichaamsvervangend hulpmiddel.

Om te bepalen met welk type prothese u het beste geholpen bent, werken wij samen met verschillende partijen (u, uw arts, uw fysiotherapeut, uw verzekeraar en Westland Orthopedie). Uw wensen zijn zeer belangrijk. Samen met u wordt besproken welke activiteiten u weer zou willen kunnen uitvoeren en of dit realistisch is. Aan de hand van dit uitgebreide gesprek wordt de prothese ontworpen. 

Een goed passende prothese begint bij het maatnemen. Onze orthopedisch adviseurs doen dit in circa 35 ziekenhuizen, verpleeghuizen of op soortgelijke locaties in heel Zuid-Holland en daar buiten. Bij het maatnemen spreken we direct met u af hoe we uw prothese gaan maken, hoelang we hiervoor nodig hebben en wanneer we het hulpmiddel bij u passen en/of afleveren. De orthopedisch adviseur kan u ook precies informeren over wat wel en wat niet onder de vergoeding van uw verzekering valt. Wel zo eenvoudig: u weet direct waar u aan toe bent.

Wij maken alle prothesen in de eigen werkplaats. De productie gaat vlot, doordat zowel de technische als de administratieve afhandeling met korte lijnen samenwerken.

Wilt u een afspraak maken voor een nieuwe prothese of voor een controle? Dan kunt u bellen met Westland Orthopedie, T. 015 257 01 64 of het afspraakformulier invullen. Een afspraak is altijd vrijblijvend.

Wanneer de amputatie gebeurde boven de knie of door het kniegewricht (een knie-exarticulatie), dan kan er een bovenbeenprothese voor u vervaardigd worden. Een bovenbeenprothese bestaat

Een onderbeenprothese bestaat uit een liner, de prothesekoker en de prothesevoet.

Bent u toe aan een nieuwe prothese, maar heeft u twijfels over wat het beste bij u past?