onderhoud

ORTHESE (BRACE, SPALK, BEUGEL, KORSET)
Uw orthopedisch adviseur geeft u tijdens het afleveren van uw hulpmiddel uitleg en advies over het juiste onderhoud hiervan. Bij een orthese in een confectiemaat kunt u de voorschriften van de bijgeleverde verpakking volgen. Over het algemeen geldt:

  • bij voorkeur voor het wassen de (ver)harde onderdelen verwijderen
  • gebruik geen wasmiddelen, wasverzachters of agressieve producten (chloorhoudende producten)
  • van water ontdoen door te persen, niet wringen
  • drogen buiten bereik van een warmtebron

(SEMI) ORTHOPEDISCHE SCHOENEN
Voor het behoud van het waterafstotend vermogen en de souplesse van het leer is het noodzakelijk gladde en geschuurde (nubuck) leersoorten regelmatig met schoencrème te behandelen. Suède leersoorten dient u regelmatig te borstelen en in te spuiten met een protector tegen vocht en vuil. Soms gaan schoenen na enige tijd hinderlijk piepen of kraken. Dit wordt veroorzaakt door het over elkaar heen schuiven van droge materialen. U kunt dit eenvoudig verhelpen door wat talkpoeder in uw schoenen te strooien, zo mogelijk onder het voetbed. Drogen van de schoenen nooit versneld bij een verwarmingsapparaat doen, altijd aan de lucht!

PROTHESE
Kunststofonderdelen: afnemen met lauw water en zachte zeep
Leren onderdelen (behalve zeemleer): insmeren met ledervet
Cosmetische kousen: handwas op 30 graden met vloeibaar fijnwasmiddel, niet drogen bij warmtebron of in droger, niet centrifugeren, niet strijken
Siliconen liner: afnemen met lauw water en zachte zeep
Stompkousen: handwas op 30 graden met vloeibaar fijnwasmiddel, niet drogen bij warmtebron of in droger, niet centrifugeren, niet strijken

Uw orthopedisch adviseur geeft u tijdens het afleveren van uw prothese extra uitleg en advies over het juiste onderhoud.

REDRESSIEHELM
De redressiehelm is speciaal ontwikkeld voor gebruiksgemak en dagelijkse zorg.

  • neem de buitenzijde van de helm dagelijks af met een vochtige doek.
  • ontsmet de binnenzijde dagelijks met een droge doek met een beetje ontsmettingsalcohol (70% of hoger).
  • was het haar van uw baby zoals u normaal doet met een normale babyshampoo of een milde medicinale shampoo. Zet de helm pas weer op als zowel het haar als de helm droog zijn.
  • zorg ervoor dat u het hoofdje van uw baby wast na het zwemmen of na het gebruik van zonnebrandcrème. Zet de helm pas weer op als zowel het haar als de helm droog zijn.
  • controleer de huid van uw baby elke keer als u de helm verwijdert.
  • als er irritatie optreedt, moet u contact opnemen met uw orthopedisch adviseur.

STEUNKOUSEN
Volgt u voor het onderhoud van uw kousen de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Over het algemeen geldt: handwas op 30 graden met vloeibaar fijnwasmiddel, niet drogen bij warmtebron of in droger, niet centrifugeren, niet strijken.
Onderhoud voor uw aantrekhulp: afnemen met lauw water en zachte zeep.

STEUNZOLEN
U hoeft geen onderhoud te plegen aan uw steunzolen. Bij dagelijks gebruik gaan steunzolen 1 à 1,5 jaar mee. Na deze tijd is de gewenste ondersteuning niet meer gegarandeerd. U kunt zelf een afspraak maken voor de controle van uw steunzolen.