Braces / Korsetten / Spalken

Een brace, korset of spalk is een voorziening om een gewricht te ondersteunen of een bewegingsuitslag te beperken.

Deze hulpmiddelen worden ook wel orthesen genoemd. Verschillende gewrichten, zoals knie, pols, elleboog, schouder, nek en de lage rug, kunnen op deze manier ondersteund worden. Ook kan een brace zorgen voor minder pijn in armen, benen of rug.

Een brace wordt vaak voorgeschreven door uw arts. Door aan u te vragen bij welke dagelijkse activiteiten u ondersteuning van de orthese verwacht en aan de hand van het voorschrift van de arts, maken we gezamenlijk met u een productkeuze die het beste is voor u. Het kan ook zijn dat u via uw fysiotherapeut of sportvereniging naar Westland Orthopedie wordt verwezen.

Het dragen van een brace kan korte tijd, geruime tijd of permanent nodig zijn. Dit hangt af van de aard van de aandoening.
Het kan zijn dat na genezing de brace niet meer nodig is, zoals bij een ontsteking in de pols of een verrekking van de enkelbanden. Arthrose (slijtage) in uw knie gaat niet meer over. Een kniebrace voor deze klacht zal langdurig gedragen worden. Een brace kunt u ook bij die activiteiten gebruiken waarbij de kans vergroot is dat klachten ontstaan van verzwikking of verdraaiing. Zowel in het dagelijkse leven als in de vrije tijd en in het bijzonder bij sporten, kunnen zich dit soort momenten voordoen.

Westland Orthopedie levert orthesen in zowel confectie als maatwerk. Voor de confectieproducten werken wij samen met hoogwaardige leveranciers. De maatwerk hulpmiddelen worden vervaardigd in onze eigen werkplaats.

Wij werken op afspraak. Wilt u een afspraak maken met een orthopedisch adviseur? Dan kunt u bellen met T. 015 257 01 64 of het afsprakenformulier invullen. Afspraken zijn altijd geheel vrijblijvend.

 

Bekijk hier de kinderspalken die Westland Orthopedie levert.

Heeft u een sleepvoet als gevolg van een doorgemaakt CVS, MS over Parkinson? Dan is de MyGait misschien een oplossing voor u om te lopen zonder sleepvoet.

Bekijk hier een aantal knie- en enkelorthesen die Westland Orthopedie levert.

Bekijk hier de schouderbraces en slings die Westland Orthopedie levert.

Bekijk hier de elleboogbraces die Westland Orthopedie levert.

Bekijk hier een aantal van de polsbraces en handspalken die Westland Orthopedie levert.
 

Bekijk hier een aantal van de korsetten en halskragen die Westland Orthopedie levert.

Bekijk hier de anti-luxatie heupbrace die Westland Orthopedie levert .